Бушета със сирене и шунка...
Необходими продукти за 10 броя
-
500 г замразено бутертесто
-
100 г шунка, нарязана на кубчета
-
100 г сирене, тип фета (бяло саламурено сирене), нарязано на дребни кубчета
-
2 кисели краставички, нарязани на ситно
-
5 маслини, нарязани на ситно
-
1 ч. ч. майонеза
-
2 с. л. заквасена сметана
-
1 ч. л. горчица
-
1 стрък пресен лук, нарязан на ситно или 1 ч.л. настърган кромид лук
-
3 с. л. ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне
- Бутертестото се размразява в хладилника.
Изважда се, развива се и се нарязва на квадрати със страна 6 см. Всеки
квадрат се нарязва с остър нож по схемата (виж в снимката в галерия). Отрязаните ъгли се залепват на срещуположната страна с малко студена вода. (1 се залепва към 2; 3 - към 4)
- Бушетата се нареждат на по-голямо разстояние в
тава, застлана с хартия за печене и се пекат в загрята фурна на 200°С.
Когато се надигнат, се изваждат от фурната и средната част и ръбовете се
притискат с помощта на малка лъжичка. Отново се слагат да се допекат.
Когато почервенеят добре, се изваждат и ако има нужда, пак се притискат в
средата, за да се получи чашка. Оставят се да изстинат.
- Майонезата се смесва със сметаната, горчицата
и пресния лук. Прибавят се нарязаните шунка, сирене, маслини и кисели
краставички. Ако има нужда, се доовкусява с лимонов сок, черен пипер и
сол.
- Бушетата се напълват с получения пълнеж и се поръсват с нарязания магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар