петък, 4 януари 2013 г.

Бушета със сирене и шунка...

Необходими продукти за 10 броя

  • 500 г замразено бутертесто
  • 100 г шунка, нарязана на кубчета
  • 100 г сирене, тип фета (бяло саламурено сирене), нарязано на дребни кубчета
  • 2 кисели краставички, нарязани на ситно
  • 5 маслини, нарязани на ситно
  • 1 ч. ч. майонеза
  • 2 с. л. заквасена сметана
  • 1 ч. л. горчица
  • 1 стрък пресен лук, нарязан на ситно или 1 ч.л. настърган кромид лук
  • 3 с. л. ситно нарязан магданоз
  Начин на приготвяне
  1. Бутертестото се размразява в хладилника. Изважда се, развива се и се нарязва на квадрати със страна 6 см. Всеки квадрат се нарязва с остър нож по схемата (виж в снимката в галерия). Отрязаните ъгли се залепват на срещуположната страна с малко студена вода. (1 се залепва към 2; 3 - към 4)
  2. Бушетата се нареждат на по-голямо разстояние в тава, застлана с хартия за печене и се пекат в загрята фурна на 200°С. Когато се надигнат, се изваждат от фурната и средната част и ръбовете се притискат с помощта на малка лъжичка. Отново се слагат да се допекат. Когато почервенеят добре, се изваждат и ако има нужда, пак се притискат в средата, за да се получи чашка. Оставят се да изстинат.
  3. Майонезата се смесва със сметаната, горчицата и пресния лук. Прибавят се нарязаните шунка, сирене, маслини и кисели краставички. Ако има нужда, се доовкусява с лимонов сок, черен пипер и сол.
  4. Бушетата се напълват с получения пълнеж и се поръсват с нарязания магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар