петък, 4 януари 2013 г.
Шоколадови бонбони със синьо сирене
Продукти
150 гр. черен шоколад
100 мл. течна млечна сметана
1 с.л. мед
40 гр. Горгонзола (или друго синьо сирене с по-мек вкус и по-безсолно)
щипка бял пипер
орехи или бадеми за декорация
Начин на приготвяне
Оставете горгонозлата за няколко часа на стайна температура, за да омекне.
В купа начупете шоколада на малко парченца, добавете меда и синьото сирене. Загрейте сметаната като не позволявате да кипне. Като разбърквате, излейте топлата сметана при шоколада и бъркайте докато напълно се усвои и се получи гладка хомогенна смес. Добавете белия пипер. Опитайте и ако е необходимо добавете още мед или синьо сирене.
Оставете в хладилника за няколко часа, след което оформете топчета и оваляйте в какао. Най-лесно е да посипете какао по дланите си – така трюфелите не лепнат докато ги оформяте. Декорирайте с орехче или бадем – чудесно балансира вкуса на синьото сирене.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар