петък, 4 януари 2013 г.

Как се правят бушетата?

Сигурно всички сте виждали онези малки и сладки, наподобяващи кошнички хапки, които сервират кетъринг фирмите и ресторантите. Те са леки и вкусни, а плънката може да бъде всякаква. За всеки, който има желанието и времето разбира се, това би могло да бъде добра идея, с която да изненада както себе си така и близките си. 






Формата на волованите или наричани още бушета може да бъде различна: квадратна, овална, правоъгълна, шестоъгълна и т.н.
 

За 10 бр. бушета от тестото трябва да се изрежат 20 еднакви фигури. В средата на половината от тях се изрязват същите или други фигури с по-малък размер - капачета. Фигурата с отвор се поставя върху цялата фигура.

Двете части се слепват с помощта на разбито яйце, с него се намазва и повърхността на изделието, както и капачето.
Волованите се изпичат, като капачетата се слагат върху тях или отделно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар